Portfolio
Harvest Moon

Alan McLachlan & Marielle Tromp

Description

Na hun eerste muzikale ontmoeting tijdens de Winterparade in 2008 ontstond het idee om samen muziek te  maken. Het zou nog 3 jaar duren voordat de Amsterdamse zangeres Mariëlle Tromp en de in Nederland woonachtige Schotse gitarist/zanger Alan McLachlan de handen ineen sloegen. Op 14 februari 2011 is het duo Tromp & McLachlan een feit!

Inmiddels zijn er twee CD’s uitgebracht: ‘Homer’  in 2013 en ‘Ashdown’ in 2014

Mariëlle Tromp breekt midden jaren 80 door als zangeres van het Boulevard of  Broken Dreams Orkest. Ook in die tijd werd zij samen met  Lisa Borray en Ruth Jacott, winnares van het destijds zeer prestigieuze Knokke Songfestival. Naast talloze gastoptredens, zowel solo als in gelegenheidsformaties, is zij 15 jaar lang wekelijks live te horen geweest op radio 5 in programma’s als Opium en Desmetlive. Ook schittert zij al ruim 20 jaar als  “Helen” in het wereldwijd populaire en nu al legendarische programma, “De Levende Jukebox”.

De muzikale carrière van Alan McLachlan begint in de New Wave scene eind van de jaren 70  in Londen. Op zeventienjarige leeftijd tourde hij als gitarist door heel Europa, Canada en de VS, in bands zoals; Sussex en Bram Tjaikovsky. In 1985 verhuist Alan naar Amsterdam waar hij medeoprichter is van The Weazels waarmee hij gedurende 6 jaar non-stop door heel Europa tourde. Zijn introductie met de Nederlandse muziekscene werd een feit toen hij werd gevraagd voor de gerespecteerde band Sjako!  Thans is hij naast studiomuzikant, de vaste gitarist van o.m.  The Scene, Thé Lau en singer-songwriter Katarina Vermeulen.

 

De CD’s ‘HOMER’ en ‘ASHDOWN’ zijn verkrijgbaar bij het podium.

Summary
Share