Portfolio
Harvest Moon

Old Time Stringband

Description

The Oldtime Stringband is een band uit Noord-Holland die bluegrass, folk en Americana met elkaar mixed tot een eigen herkenbaar geluid.

Zes jaar geleden begonnen om een documentaire rondom koeienschilder Ruud Spil muzikaal te omlijsten. De muzikanten wilden dit project langer laten duren en de eerste optredens volgden snel.

In 2012 werd eerste cd “Gotta quit kickin’my dog around” uitgebracht en in 2014 de tweede cd “Chicken Crows For Day”. Beide cd’s kregen lovende kritieken op diverse binnen en buitenlandse websites.

In mei 2016 werd de derde cd “Cat’s Got The Measles” uitgebracht die wederom zeer goed werd ontvangen door diverse media.

De muziek van The Oldtime Stringband krijgt veel airplay op diverse internetradiostations van over de hele wereld.

Een mix van traditionals, eigen nummers en een aantal covers vormen het repertoire waarin de zang natuurlijk een belangrijke rol speelt.

Sinds de oprichting werd er drie keer een serie optredens in Engeland verzorgt en in 2014 werd een 10 daagse tour door California gedaan. Daarbij worden er vele optredens gedaan in Nederland en Belgie.

Een samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band.

Er zal in het najaar van 2018 een nieuwe cd verschijnen.

The Oldtime Stringband is:

Ton Knol – gitaar, mandoline & zang

Shelly O’day – gitaar, washboard & autoharp

Ruud Spil, Banjo & Zang

Lidewij de Vries – Fiddle & zang

Nico Druijf – Contrabas & zang

Summary
Share